جی پی اس خودرو عبارتی است که شاید امروزه زیاد بشنوید و تبلیغات آنرا در اینترنت یا سطح جامعه ببینید. جی پی است خودرو چیست ؟ این سوالی است که در این نوشته به پاسخ آن می پردازیم.
جی پی اس خودرو چیست و چگونه کار میکند؟
Gps سر واژه Global Positioning System است که در معنی آن در فارسی میشود سیستم موقعیت یاب جهانی ، که کار اصلی آن مشخص نمودن موقعیت جعرافیایی یک وسیله یا یا انسان یا حیوان روی کره زمین است. طول و عرض جغرافیایی مکان مورد نظر را به ما میدهد و با استفاده از نقشه گوگل یا هر نقشه دیگری که مختصات جغرافیایی را داشته باشد میتوانیم محل مورد نظر را روی نقشه ببینیم.
سیستم gps در سال 1973 به وسیله وزارت دفاع آمریکا جهت کاربردهای نظامی فعال شده است و بعد از آن آمریکا تصمیم گرفت که این تکنولوژی را در اختیار عموم مردم عادی قرار دهد که از آن برای استفاده های مختلف تجاری، امنیتی، ردیابی و … بهره ببرند.
سیستم جی پی اس چطوری کار می کند ؟
این سیستم از روش ساده ای برای تعیین موقعیت خودروها و افراد استفاده می کند که توضیحش به زبان ساده میشود این :
تعدادی ماهواره (24 ماهواره اغلب متعلق به وزارت دفاع آمریکا) در فاصله حدودا 2000 کیلومتری از سطح زمین در محلهای دقیقی قرار گرفته اند این ماهواره ها بطور مرتب و همیشگی اطلاعاتی شامل زمان و محل دقیق خود را به زمین ارسال میکنند و یک دستگاه ردیاب با اتصال به این ماهواره ها و دریافت این اطلاعات از ماهواره ها میتواند بوسیله محاسباتی فاصله خود را از آنها محاسبه کند.
در نتیجه موقعیت خودرو و یا شخص استفاده کننده از ردیاب به درستی تعیین خواهد شد. برای درست کار کردن این سیستم لازم است دستگاه جی پی اس حداقل به 3 ماهواره متصل شود. هر چه تعداد ماهواره هایی که دستگاه gps به آن وصل میشود بیشتر باشد موقعیت یابی سریعتر و دقیق تر میشود.
جی پی اس خودرو چیست؟
دستگاه های Gps در فضای باز راحت تر و سریعتر به ماهواره ها وصل میشوند و در زیر سقف ها (مثل داخل ساختمان یا داخل پارکینگ) اتصال سخت میشود. در دستگاه های جدید جی پی اس امکان ارتباط برقرار کردن با دکل های آنتن موبایل و حتی مودم های وای فای موجود در اطراف هم فراهم شده است که کمک میکند مکان یابی باز هم سریعتر و دقیقتر انجام شود.
این مطالب هم ممکن است برای شما مفید باشد : ارزانترین جی پی اس GPS – ردیاب خودرو – سوالات متداول کلاچ برقی – معایب کلاچ برقی – فیلم معرفی کلاچ اتوماتیک اتاکو